Трима атлети в десетката на спортистите в област Разград

Постоянната комисия за младежта и спорта в област Разград излъчи десетте най-добри спортисти в региона за 2019 г, а сред тях са и трима атлети.

Изборът се извършва след 19 номинации от седемте общини в областта. В гласуването освен членовете на комисията участваха и местни журналисти.

Шампионът на многобой, препятствия и скок дължина при момчетата под 16 години Лъчезар Вълчев бе позициониран на шесто място. Състезателят на „Лудогорец“ бе победител във веригата за млади таланти на БФЛА „А1 атлетика за младежи“ през 2018-а година.

Димана Захариева

Съотборничката на Вълчев – Димана Захариева, която е една от най-переспективните млади атлетки в хоризонталните скокове, заслужи седмото място избора на комисията.

Националната състезателка на мятане на чук при девойките Виктория Василева (Спорт – Атлетик) е третата атлетка в класирането. 18-годишната Василева е на девето място в десетката на областта.

Виктория Василева

Ето и пълната десетка на най-добрите спортисти на област Разград за 2019-а година:

  1. Фатме Шабан (борба)
  2. Ивайло Енчев (шах)
  3. Клаудио Кешерю (футбол)
  4. Нурхай Зюлкюф (конен спорт)
  5. Бехчет Хамид (борба)
  6. Лъчезар Вълчев (лека атлетика)
  7. Димана Йорданова (лека атлетика)
  8. Бурчак Арслан (борба)
  9. Виктория Василева (лека атлетика)
  10. Хюсеин Кельовлеув (футбол)
Димана Захариева и Лъчезар Вълчев с треньора Красен Цонев (в средата) на награждаването на Спортист на област Разград за 2019-а година
Share Button