Лалова-Колио, Мавродиева и Караилиев ще бъдат отличени на Спортните Икари

Атлет номер 1 на България за 2019-а Ивет Лалова-Колио, европейската шампионка на гюле в зала Радослава Мавродиева и националният шампион на троен скок Момчил Караилиев ще бъдат отличени на церемонията „Спортен Икар“ организирана от фондация „Български спорт“ на 17 декември в София.

Финалистката от световното първенство Лалова-Колио, която на 35 години взе още е в елита на световния спринт, ще бъде наградена в категорията „Спортно дълголетие“.

Мавродиева спечели европейската титла на гюле в зала на националния празник на България – 3 март, с което ще заслужи специалния приз на фондацията.

Караилиев ще получи приз за „Феърплей“, след като помогна на контузения Борис Линков на финала на скока на дължина на националния шампионат. Линков се контузи тежко в третия опит и не можа да продължи състезанието, а Караилиев му помогна и остана солидарен с него и също пропусна последните три опита.

Световният вицешампион в биатлона Владимир Илиев ще бъде носител на престижната награда Спортен Икар 2019.

Илиев заслужи отличието, след като спечели сребърен медал в дисциплината 20 км на световното първенство в Йостерсунд, Швеция в началото на годината.

В категорията Отбор на годината призът отива при националния отбор по баскетбол до 20 години (жени), за спечелената титла от европейското първенство (Дивизия Б).

Фондация „Български спорт“ ще даде още няколко награди, а сред отличените е и световният шампион на 1500 м при параолимпийците Християн Стоянов, който също участва в националния отбор на България по лека атлетика.

Share Button