Ивет Лалова-Колио отново е сред най-добрите спортисти на България

Една от най-добрите атлетки в световния спринт Ивет Лалова-Колио е сред десетте най-добри спортисти на България за 2019-а година.

Организаторите на тазгодишното издание на „Спортист на годината“ обявиха десетката от гласуването на анкетата, в която своя вот дадоха 137 действащи спортни журналисти.

Това ще бъде 62-ото издание на церемонията по връчването на най-престижните спортни награди у нас. Тя ще се проведе на 19 декември от 20:30 ч в столичната „Асикс Арена“.

Статуетките на отличените спортисти пък ще бъдат връчвани от родни олимпийски легенди.

Ивет е единствената атлетка в десетката, като други кандидати от леката атлетика в тази класация бяха европейската шампионка на гюле в зала Радослава Мавродиева, световният студентски шампион на скок височина Тихомир Иванов и най-високо класираната българка в ранглистите на Световната атлетика – Мирела Демирева (скок височина) – спорт на България за 2016-а година, както и спортист на България за 2015-а Габриела Петрова (троен скок). От младите български атлети в номинациите намериха място Валентин Андреев – шампион на европейския младежки олимпийски фестивал на чук и Александра Начева – вицешампионка на Европа на троен скок при девойките под 20 години.

Ивет Лалова-Колио в Доха

35-годишната Лалова-Колио спечели по две победи за България на 100 м и 200 м на европейското отборно първенство и на балканския шампионат. Ивет зае седмо място на финала на 200 м на най-голямото спортно събитие за годината – световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар.

Ивет Лалова-Колио бе класирана в различни анкети като „Атлет на България“ година и за „Атлет на Балканите“ за 2019-а.

Ето и избора на спортните журналисти за топ 10 за 2019-а година:

Алберт Попов (Ски – алпийски дисциплини)

Божидар Андреев (Вдигане на тежести)

Боряна Калейн (Художествена гимнастика)

Владимир Илиев (Биатлон)

Григор Димитров (Тенис)

Ивет Лалова (Лека атлетика)

Кубрат Пулев (Бокс)

Мария Оряшкова (Самбо)

Радослав Панталеев (Бокс)

Тайбе Юсеин (Борба)

Share Button