Полезно: Закуската на Милица Мирчева

Най-добрата българска атлетка в бяганията на средни и дълги разстояния Милица Мирчева откри своя страница в социалната мрежа „Фейсбук“, където споделя опита си в здравословното хранене и здравославния начин на живот.

Страничката е под мотото: Ти си по-силен отколкото си мислиш!

Предлагаме ви рецепта за здравословна закуска на Мирчева, а за повече от съветите й посетете www.facebook.com/Nutritionandwellness.bg

Днес съм ви приготвила една от любимите ми закуски, която е много полезна и ще ви държи сити( и във форма!) за дълго!

Необходими продукти:

250 гр нискомаслено кисело мляко, най-добре да е богато на протеини (Не взимайте тези, които имат добаване захар за да балансират вкуса, а за мазнините не се тревожете,ще си ги добавим от ядките в тази рецепта)

1 ч.ч. плодове- моята любима комбинация са боровинки и ягоди, защото са богати на цинк, калций и магнезии, антиоксиданти, флавоноиди и тнт…

20гр ядки – аз използвах тиквени ядки в комбинация с орехи. Ядките са богати на мазнини, но те са важни, защото с тях усвояваме мастноразтворимите витамини (важни са и по редица други причини, но няма да ви обсипвам с информация). Не се страхувайте от мазнините, просто бъдете разумни, когато ги избирате.

Топинги-лъжица сушени къпини, лъжица кокосови стърготини,лъжица мюсли и една супена лъжица мед по желание (аз не бих я пропуснала).

Share Button