Валентин Андреев е №1 в класацията на балчишките атлети

Без изненада за това кой ще оглави десетката в традиционната класация на Клуба по лека атлетика в Балчик премина поредната церемония за отличаване на най-изявените спортисти през 2019 година на 30 ноември.

Залата в „Мелницата“ се изпълни от близки на атлетите и почитатели на кралицата на спорта, които станаха съпричастни на вълнуващото събитие.
Председателят на клуба Десислава Андреева откри срещата с думите, че всяка година е по-добра от предходната и подкрепи това с факта, че балчишкият клуб вече има състезател в световната ранглиста.
През 2019 година СКЛА „Черно море-2005“ има нови 49 медала в актива си, от които 17 бронзови, 11 сребърни и 21 златни. Присъстващите аплодираха споменатите шест златни отличия от Азербайджан, Турция, Румъния, Беларус и Гърция.


Ето и топ 10 на Клуб „Черно море 2005“ – Блчик за 2019-а:
1. Валентин Андреев
2. Живко Господинов
3. Марин Иванов
4. Екатерина Димова
5. Преслав Вълев
6. Николета Стойкова
7. Стоян Димитров
8. Никола Янъков
9. Невал Ремзиева
10. Лора Георгиева

Кметът Николай Ангелов връчи отличието за първото място на Валентин Андреев и приветства треньора Андриан Андреев, който имаше и имен ден.
Водачът в листата на балчишките атлети Валентин Андреев има участие в 8 национални и 6 международни турнира. 6 от участията му у нас са със златни медали в хвърлянето на чук и 2 със сребърни в тласкането на гюле. От международните си участия Вальо има пет златни медала. Следват успехите му в Турция, Швеция, Румъния, Гърция, Беларус и Азербайджан. Сред тях титла от европейския младежки олимпийски фестивал в Баку, пето място на европейското първенство за юноши под 20 години в най-силното състезание в историята, две балкански титли, пет национални рекорда с уред 6 кг за юноши под 20 години.

Сред последните признания за Валентин Андреев е призът „Изгряваща звезда“ в рамките на на Асоциацията на балканските атлетически федерации и на Българска федерация лека атлетика, както и „Любимец на феновете“ на списание „Атлетика“.

Балчик Инфо

Share Button