ПОЛЕЗНО: CLUSTER DEXTRIN – СЪВРЕМЕННИЯ ЕНЕРГЕТИК

Cluster Dextrin (Highly Branched Cyclic Dextrin-HBCD) е специализиран тип цикличен декстрин, който се получава чрез ензимно разграждане на амилопектина.

Ензимите превръщат скорбялата в клъстери, които след това се превръщат в по-дълги вериги чрез използване на допълнителни ензими (BE,1,4-α-D-glucan: 1,4-α-D-glucan 6-α-D-(1,4-α-D-glucano)-transferase,EC2.4.1.18).

Cluster Dextrin® е хранителна добавка, силно разтворима и бързо смилаема.

Клъстер Декстрин и неговите въглехидрати играят важна роля в много спортове. Полезен както в тренировки за сила и бързина, така и в дейности за издръжливост. За това е предпочитания енергетик в съвременната лека атлетика.

Осигурява непрекъснато и продължително освобождаване на енергия, което стимулира използването на телесните мазнини за гориво по време на тренировка. Това подобрява енергийната продукция и издръжливостта далеч отвъд това, което може да бъде постигнато с използване на обикновена глюкоза или въглехидрати с висок гликемичен индекс, като захар, декстроза и малтодекстрин.

 Използван преди тренировка повишава нивата на глюкозата, осигуряваща незабавна енергия; по време и след тренировка възстановява изчерпаните запаси от енергия почти незабавно и помага да се транспортират други хранителни вещества в мускулите, което подпомага възстановяването и мускулния растеж.

 Клъстер Декстрин® има високо молекулно тегло и ниска осмотичност, което помага за изпразването му от стомаха след прием. Това означава, че HCBD остава много по-малко време в стомаха в сравнение с обикновените въглехидрати, абсорбира се бързо от червата и се изпраща по-бързо в мускулите.

Клъстерът Декстрин® не повишава нивата на кръвната захар и инсулина.


  Какви са качествата и основните ползи от употребата на продукта?
• Бързо усвоим въглехидрат
• Високо молекулно тегло и ниска осмотичност
• Бързо време за изпразване на стомаха без стомашно-чревни нарушения
• Помага за стабилизиране на кръвната захар
• Повишава издръжливостта и работоспособността и намалява мускулните микротравми и мускулна болка вследствие интензивно трениране
• Намалява умората и помага за по-бързото възстановяване след тренировка
• Увеличава нивото на спортна подготвеност
• Намалява катаболизма на мускулните протеини
• Намалява възпалителните процеси
• Неутрален вкус

Дозировката на клъстер декстрина е 25 гр от прахообразната маса (1 лъжица), разтворена в 250-300 мл вода. Консумира се преди, по време и след тренировка. Може да се добавя към аминокиселини и други хранителни добавки.

100% натурален продукт. Не съдържа оцветители, подсладители, консерванти и други добавки. Не съдържа никакви животински или млечни продукти. Без глутен.

Cluster Dextrin® може да се използва, освен като великолепен енергетик, така и като част от балансираното и разнообразно хранене набавящо ценни въглехидрати на организма. 
Подходящ е за вегани и вегетарианци!

Произведен е в Япония от Glico Nutrition Co., Utajima, Nishiyodogawa-ku, Osaka 555-8502 Japan.

Фирма Bio Fit предлага само оригинален Cluster Dextrin® 100% произведен в Япония!

През 2019 година, клъстер декстрина на Bio Fit е използван в подготовката на италиянския волейболен клуб на Верона, както и сред други професионални спортисти.

В България за първи път се предлага от фирма JK Fitness и от Sport Nutrition Center през 2019 год.

Може да се купи във физическите магазини на компаниите в София – Околовръстен път 191 и ул. Пиротска 12.

                                                                                                                                                                                                                                                        JK Fitness & SNC

Share Button