Рекорден брой участници във втория кръг на веригата Гоу Кидс!

Вторият кръг на атлетическа верига за деца Гоу Кидс, организирана от спортен клуб „Приорити спорт“, се проведе на 24 ноември в зала „Асикс арена“ в София с рекорден брой участници от цялата страна.

Деца от сръбския град Цариброд направиха състезанието международно.

Над 700 деца, момичета и момчета на възраст от 6 до 16 години се състезаваха в спринт, препятствия, скокове и бягане за издръжливост.

Няколко от най-талантливите ни момичета и момчета също взеха участие в състезанието.

15-годишният Лъчезар Вълчев от Разград постигна най-силните резултати в състезанието с 6.17 на скок дължина и 8.69 на 60 м с препятствия. Георги Ганджулов от Самоков единствен слезе под 24 секунди на 200 м с 23.88, а 16-годишната Мила Димитрова от Пловдив се завърна от контузия с победа на 60 м и резултат 8.09. 14-годишната Василена Антонова от Враца също впечатли в спринта на 60 м с 8.11.

Стела Стоянова от Бургас, която също е на 14 години, постигна 5.33 в скока на дължина – най-добър резултат във всички възрастови групи в тази дисциплина.

В препятственото бягане на 60 м при момичетата Анета Венкова от София победи с 9.41 при по-големите момичета, а Пламена Чакърова от Пловдив постигна същия резултат при по-малките.

За първи път във веригата се проведе овчарски скок, а Йова Петрова от Русе постигна 3.10 за победата.

Следващият кръг на Гоу кидс ще се проведе отново в зала „Асикс арена“ на 21 декември, а през 2020-а година следват още три кръга.

Атлетическа география

Във втория кръг от веригата Гоу Кидс участваха деца от: Бургас, Шабла, Сливен, Стара Загора, Варна, Петрич, Ихтиман, София, Пловдив, Видин, Враца, Кюстендил, Русе, Елин Пелин, Казанлък, Самоков, Пазарджик, Несебър, Велико Търново, Разград, Харманли, Плевен и др.

Share Button