Наградиха най-добрите атлети на Кюстендил

Най-добрите атлети на Кюстендил за 2019-а година бяха наградени на 15 ноември.

Церемонията по награждаването бе извършена в парк хотел „Кюстендил“ в присъствието на президента на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов, заместник-кмета на община Кюстендил Радмила Рангелова, представители на местните атлетически клубове „Цавети Кирилова“ и „Пауталия“, както и няколко национални медии.

За атлет номер едно на града бе обявен Емил Кръстев, който спечели шампионската титла на 400 м в зала при момчетата под 16 години с резултат – 56.48. Кръстев е син на националната състезателка в бяганията на 400 м, 800 м и 400 м с препятствия Цветелина Кирилова и се състезава за нейния клуб „Цвети Кирилова“. 15-годишният Емил пожъна успехи и в бокса в края на годината, а баща му Емил Кръстев – старши е европейски шампион на кик бокс. Атлет номер едно на Кюстендил не можа да вземе наградата си лично заради контролни в училилище, а Цветелина Кирилова получи наградата му.

Валерия Кадийска

Втората позиция в класацията бе за Валерия Кадийска, която е вицешампионка на скок височина за девойки под 20 години. Кадийска живее в Париж, където съчетва тренировките с ангажиментите на модел, а нейната награда получиха представители на атлетически клуб „Пауталия“.

Третото място в класацията бе за Ралица Димитрова (СКЛА Цвети Кирилова), която има бронзов медал на 800 м в зала при момичетата под 16 години. Димитрова записа и 3 четвърти места на 400 м и 800 м на национални шампионати в зала и на открито.

Ралица Димитрова

На 15 ноември рожден ден празнува и един от най-опитните треньори в Кюстендил – Владимир Табаков – бивш национален рекордьор на 400 м с препятствия. Табаков също получи признание на церемонията.

Наградените кюстендилски атлети получиха спортна екипировка от БФЛА, награди от Спорт Депо (основен партньор на движението Рън България) и община Кюстендил.

Церемонията бе извършена след пресконференцията за маратон „Кюстендил“, който ще се проведе на 20 септември 2020-а година, и преди тридневния семинар „Аз и бягането – синоними“ организиран от БФЛА, община „Кюстендил“ и „Рън България“.

Share Button