Атлетическият Локомотив – Пловдив с нов календар

Един от най-успешните атлетически клубове в България – Локомотив – Пловдив представи снимките за новия календар на клуба във фейсбук страницата си.

В клуба тренират над 150 деца в различните групи при четирима специалисти на скокове, спринт и препятствия. И четиримата треньори са бивши национални състезатели с десетки участия на европейски и световни първенства, и олимпийски игри.

Спортист номер едно на България за 2015-а Габриела Петрова е звездата на пловдивския Локомотив, а треньорът й Атанас Атанасов (бивш национален рекордьор на скок дължина с 8.31) е и президент на клуба. Заедно с тях тренира и шампионът на скок дължина Даниел Добрев.

Групата на Ивайло Русенов

Атлет на България за 2003-а година Ивайло Русенов е наставник на на една от най-големите групи в клуба. Русенов има личен рекорд 17.02 (17.12 с попътен вятър 2.1 м/с) на троен скок.

Многократният шампион на скок дължина и спринт Николай Атанасов – Джоко също има десетки деца, юноши и девойки. 44-годишният Джоко спечели 17 титли на България в скока на дължина за мъже (9 на открито и 8 в зала) в над 20-годишната си спортна кариера, а личният му рекорд в тази дисциплина е 8.31.

Групата на Николай Атанасов – Джоко

Възпитаниците на Ивайло Русенов и Николай Атанасов вече намират място в националния отбор на България през последните години.

Най-младият треньор в клуба е 26-годишният Павел Моравенов, който също е участник на европейско първенство на троен скок с личен рекорд 15.88.

Голямото атлетическо семейство на Локомотив-Пловдив
Share Button