Левскари бягат благотворително за Дани

ПФК „ЛЕВСКИ СОФИЯ“ и Клуба на привържениците на Левски София – Синя Зона Б18 организираха съвместно благотворително бягане на стадион „Георги Аспарухов“ за малката Йордана.

Диагнозата на Дани се изразява в деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното й краче е по-късо от другото с 5 см.

За да може Дани да ходи нормално са нужни средства за скъпоструваща операция. Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният детски ортопед д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласява да проведе лечението и дава гаранция, че с няколко операции, направени там ще върне нормалния живот на детето.

Трасето на благотворителното бягане беше с дължина 3 км и в него взеха участие около 200 човека, сред които бяха треньорите на футболния клуб Петър Хубчев и Георги Донков, както и спортният директор Ивайло Петков.

На благотворителното бягане взеха участие и шампионката в спринта Инна Ефтимова, Баскетболният Левски, женският волейболен клуб, спортните клубове на Левски – гимнастика, борба, бокс, гребане, треньорът по баскетбол Тити Папазов и бившият национал и сегашен треньор по волейбол Владимир Николов.

Желаещите да помогнат финансово Дани могат да го направят и като изпратят дарителски смс с текст на латиница:

DMS YORDANA на 17 777 –

Дарителска сметка в лева: Обединена Българска Банка IBAN: BG70 UBBS 8002 1084 3315 40 BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Йордана Слави Йорданова – helpkarma: Да помогнем на Йордана да ходи – PayPal: kristtinas92@gmail.com

Share Button