Календар на състезанията от „Рън България“ за 2020-а година

Състезанията от веригата „Рън България“ за 2020-а година бяха обявени в първия ден на семинара „Аз и бягането – синоними“ в Кюстендил на 15 ноември.

Преди семинара, който се провежда в парк хотел „Кюстендил“, бе обявен и най-новия член на движението маратон „Кюстендил“, който ще бъде на 20 септември 2020 година. Маратонът ще бъде най-голямото събитие от веригата и ще излъчи националните и балканските шампиони на класическата дистанция от 42.195 км.

Организатори на различните състезания дадоха подробности за градовете домакини и трасета на различните надпревари.

Първото състезание от веригата ще бъде в Луковит на 22 март. Детайли от състезанието даде Даниел Иванов – един от организаторите на Луковит рън, който ще се проведе за трети път.

Вторият крос кънтри в Поморие от името на веригата ще бъде на 26 април. Аделина Чолева от община Поморие направи подробна презентация за града, условията за спорт и самото състезание.

Тодор Петков представи състезанието „Дупница рън“, което ще направи своето второ издание на 3 май.

За първи път сръбски град се включва във веригата Рън България на 8 май 2020. Зоран Джуров говори за историята на града, спортните и атлетически традиции на Цариброд, който допреди месец носеше името Димитровград. Джуров каза, че пробегът ще бъде свързан с Георгьов ден и ще се проведе на 8 май.

Трикратната олимпийска състезателка на академично гребане Даниела Оронова е главен организатор на състезанието „Бистрица – рън“. Следващата година бягането ще бъде отново от село Бистрица до село Железница и обратно.

Останалите три състезания – Пазарджик рън (5 септември), маратон Кюстендил (20 септември) и Студентски град рън (27 септември) бяха промотирани от Антон Бонов – координатор на веригата „Рън България“.

Регистрация за стартовете на Рън България 2020 може да се направи на www.runbulgar.com

Три от предишните състезания от веригата – Шабла, Хисаря и Долна баня ще организират детски и юношески състезания на писта през 2020.

Рън България – 2020:

22 март – Луковит – трето издание

26 април – Поморие – второ издание

3 май – Дупница – второ издание

8 май – Цариброд, Сърбия – първо издание

24 май – София – Бистрица – второ издание

5 септември – Пазарджик – трето издание

20 септември – Кюстендил – първо издание

27 септември – Студентски град рън – четвърто издание

Share Button