Атлет на България за 2019-а година: Мирела Демирева

Списание „Атлетика“ организира за 22-ра поредна година анкета за Атлет на България.

Представяме ви всеки от номинираните атлети, като са взети предвид най-важните състезания за годината – световни и европейски шампионати, европейско отборно първенство – втора лига, балканските първенства и участия в турнирите от „Диамантената лига“. Сред номинираните са включени и атлети при юнoшите и девойките с балкански титли и национални рекорди през 2019-а.

– След името на атлета са упоменати дисциплината в която се състезава, най-добрия резултат за годината, мястото в световната точкова ранглиста на ИААФ, най-големите успехи през годината с националния отбор на България и поставени национални рекорди.

17th IAAF World Athletics Championships Doha 2019 – Day Four

Ето и класиранията и постиженията на Мирела Демирева – скок височина – 1.97 (5-о място в световната точкова ранглиста)

  • финалистка на световното първенство за жени
  • покрит норматив за олимпийските игри в Токио
  • първо място на европейското отборно първенство – втора лига
  • балканска шампионка
  • четири пъти е сред първите три на турнири от „Диамантената лига“
  • 10 състезания с постижения над 1.90

– Всеки може да гласува за любимия си атлет (или няколко атлета) с бутона „Харевам“ под снимката на номинирания атлет в страницата на списание „Атлетика“ в социалната мрежа „Фейсбук“ до 10 ноември. Атлетът с най-много събрани брой „харесвания“ на 10 ноември в 23:00 часа ще бъде обявен за „Любимец на феновете“, а първите десет ще получат точки за генералнот класиране за „Атлет на България“, което се провежда сред експертите на списание „Атлетика“ и спортни журналисти пишещи за атлетиката.

Резултатите от анкетата ще бъдат обявени на церемонията по награждаването за Атлет на България на 15 ноември в Кюстендил.

Share Button