Атлет на България за 2019-а година: Валентин Андреев

Списание „Атлетика“ организира за 22-ра поредна година анкета за Атлет на България.

Представяме ви всеки от номинираните атлети, като са взети предвид най-важните състезания за годината – световни и европейски шампионати, европейско отборно първенство – втора лига, балканските първенства и участия в турнирите от „Диамантената лига“. Сред номинираните са включени и атлети при юнoшите и девойките с балкански титли и национални рекорди през 2019-а.

– След името на атлета са упоменати дисциплината в която се състезава, най-добрия резултат за годината, мястото в световната точкова ранглиста на ИААФ, най-големите успехи през годината с националния отбор на България и поставени национални рекорди.

Ето и най-значимите успехи и постижение на Валентин Андреев – чук – юноши (5 кг и 6 кг – уреди)

  • шампион на европейския олимпийски младежки фестивал за юноши под 18 години (5 кг)
  • 5-о място на европейско първенство за юноши под 20 години (6 кг) с три национани рекорда постави на състезанието
  • балкански шампион за юноши под 20 години (6 кг)
  • балкански шампион за юноши под 18 години (5 кг)
  • четири национални рекорда с уред – 6 кг
  • водач в световната ранглиста за юноши под 18 години с 82.72 (уред – 5 кг) и 5-и в световната ранглиста за юноши под 20 години със 77.15 (уред 6 кг)
  • три състезания над 82 метра с уред 5 кг

– Всеки може да гласува за любимия си атлет (или няколко атлета) с бутона „Харевам“ под снимката на номинирания атлет в страницата на списание „Атлетика“ в социалната мрежа „Фейсбук“ до 10 ноември. Атлетът с най-много събрани брой „харесвания“ на 10 ноември в 23:00 часа ще бъде обявен за „Любимец на феновете“, а първите десет ще получат точки за генералнот класиране за „Атлет на България“, което се провежда сред експертите на списание „Атлетика“ и спортни журналисти пишещи за атлетиката.

Резултатите от анкетата ще бъдат обявени на церемонията по награждаването за Атлет на България на 15 ноември в Кюстендил.

Share Button