Атлет на България за 2019-а година: Мартин Проданов

Списание „Атлетика“ организира за 22-ра поредна година анкета за Атлет на България.

Представяме ви всеки от номинираните атлети, като са взети предвид най-важните състезания за годината – световни и европейски шампионати, европейско отборно първенство – втора лига, балканските първенства и участия в турнирите от „Диамантената лига“. Сред номинираните са включени и атлети при юнoшите и девойките с балкански титли и национални рекорди през 2019-а.

– След името на атлета са упоменати дисциплината в която се състезава, най-добрия резултат за годината, мястото в световната точкова ранглиста на ИААФ, най-големите успехи през годината с националния отбор на България и поставени национални рекорди.

Това са най-силните атлетически моменти през годината за Мартин Проданов – бягания на средни разстояния (244-о място в световната точкова ранглиста на 1500 м)

–         7-о място на 1500 м ма европейското първенство за младежи под 23 години

–           постигна 1:49.78 на 800 м – най-силното постижение на българин в тази дисциплина от 23 години

–           подобри и личните си рекорди на 1500 м – 3:43.75 и на 1 миля (1609 м) в зала – 4:03.76.

– Всеки може да гласува за любимия си атлет (или няколко атлета) с бутона „Харевам“ под снимката на номинирания атлет в страницата на списание „Атлетика“ в социалната мрежа „Фейсбук“ до 10 ноември. Атлетът с най-много събрани брой „харесвания“ на 10 ноември в 23:00 часа ще бъде обявен за „Любимец на феновете“, а първите десет ще получат точки за генералнот класиране за „Атлет на България“, което се провежда сред експертите на списание „Атлетика“ и спортни журналисти пишещи за атлетиката.

Резултатите от анкетата ще бъдат обявени на церемонията по награждаването за Атлет на България на 15 ноември в Кюстендил.

Share Button