Доха 2019: Ивет Лалова-Колио: Искаше ми се да постигна повече в този финал

Ивет Лалова-Колио отново е сред елита на световния спринт. 35-годишната българска се класира за трети път на седмо място на финала на световно първенство в Доха, Катар.

Ивет регистрира 22.77 на финала на 2 октомври, а по-късно даде емоционално изявление пред българските медии:

Аз имах днес една задача: да си направя бягането и не можах да я изпълня. Малко не ми достигна да стартирам добре, но това малко се оказа много, защото всички се борим за стотни, за сантиметри. Бориме се като тигри. Това беше финал и се опитах да се отърся от емоцията. От вчера до днес могат да се случат много неща. Хора сме, жени сме, много беше тежко. Искаше ми се да постигна повече в този финал. Знаех, че след Дина медалите са свободни. Това може би беше моят шанс. Този медал, който отиде в швейцарката, спокойно можех да го взема аз. Но тук се взимат медалите от този, който си направи бягането.

Знаех, че на финала всеки ще бяга различно. В сериите тръгнах много бързо и платих цената във втората половина. На полуфинала стана обратното и днес трябваше да напасна нещата, но на финал всеки бяга с всичко, което има в краката.

Не съм уморена, чувствах се много добре, просто днес не уцелих ден. Може би така ми е било писано – седмо място. Щастлива съм, нищо, че в момента малко плача. Плача за медала, а съм щастлива за финала.

До осмо световно първенство (Юджийн, САЩ б. а. 2021) не знам дали ще стигна, но нека първо стигна до петите си олимпийски игри в Токио 2020.“

Share Button