Доха 2019: Тихомир Иванов: Започвам подготовка за световното първенство в зала и олимпийските игри

Тихомир Иванов не успя да влезе във финала на скок височина на световното първенство, а веднага след квалификацията на 1 октомври, където записа 2.26 даде подробности за формата си и бъдещите си планове.

Яд ме е, че не можах да се реализирам днес, защото 2.26 не е моята височина. Готов съм на опити над 2.30 В последната височина на 2.29 бях отгоре над летвата, но правех някакъв минимален контакт при слизането и летвата не поиска да остане нито един път.

Условията на този стадион са напълно идентични с тези в Европа. Вътре в стадиона не се усеща жегата, която е отвън и това не е причината, за да не успея.

Сезонът бе изключително дълъг. Скачах от зимата, а сезонът бе изключително дълъг и през лятото – от май досега. Знаех, че много хора очакваха от мен да се класирам на финала, но за мен като цяло годината е успешна. Миналата година пропуснах целия летен сезон и сега отново успях да се кача на резултат 2.30 м.

Важното е, че си тръгвам здрав от Доха и сега ще насоча подготовката изцяло към световното първенство в зала в Нанджинг, Китай, което е следващата година през март. Разбира се фокусът ми е към олимпийските игри следващата година, като не мисля, дори, че трябва да се преодолее норматива от 2.33, за да взема квота. Надявам се, че сега, когато съм здрав ще мога да започна подготовката от по-високо ниво и можем да натиснем с по-сериозни натоварвания.

През лятото тренирахме здраво и това даде резултат, само съжалявам, че не успях да покажа опит над 2.30 на световното първенство.

Сега ще имам малко почивка, защото започнах да се подготвям през август 2018 и вече 1 година и два месеца съм без почивка. Треньорът ми се справи много добре. Изпипваше тренировките много добре и само малък шанс не ми достигна за финал в Доха.“

Share Button