Ивет Лалова-Колио: Победата в серията ми даде допълнително самочувствие

Най-бързата българка Ивет Лалова-Колио участва  в седмото си световно първенство и победи в серията си на 200 м на планетарния шампионат в Доха, Катар с 22.89. С това 35-годишната българка се класира за полуфинала на дисциплината на 1 октомври.

След бягането Лалова-Колио сподели: „Имаше напрежение в мен треньора ми и Симоне (съпруга на Ивет б.а.), защото трябваше да чакаме твърде дълго за това световно, което толкоа късно през годината. Иска ми се да кажа, че ми беше лесно в серията, но сега започва истинската битка.

Много ми помогна ранното идване тук и аклиматизацията. Мислех, че имам опит и съм видяла всичко в атлетиката, но за първи път виждам такиви климатични условия. На първата тренировка тук навън се почувствах доста зле. Оттогава тренирам само в залата.

Победата в тази серия ми даде допълнително самочувствие, защото двете спринтьорки, които победих не са случайни. Камбуджи вчера не влезе на финала на 100 м само с една хилядна. Вълнувам се преди полуфинала,защоти съм в добра форма и искам да покажа тази форма тук.

Някои от конкурентките ми на 200 м се отказаха, като Мари-Жозе Та Лу и Дафне Схипърс, тъй като бягаха на 100 м. Знаех предварително, че ще е много трудно да се съчетаят двете дисциплини. Умората след 100 м е много сериозна, когато имаш серии на 200 след това. Затова избрах само 200 м и стискайте палци за полуфинала!“

Share Button