Балканската атлетика прие Австрия, преизбраха Карамаринов за президент на АБАФ

Конгресът на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) се проведе на 27 септември в Доха, Катар – няколко часа преди началото на световното първенство за мъже и жени.


Конгресът преизбра президента на АБАФ – Добромир Карамаринов, който два дни преди това стана член на Съвета на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации).

Това е трети пореден мандант на 61-годишният българин начело на АБАФ. Вицепрезиденти на асоциацията останаха Фатих Чинтимар (Турция), Свободан Бранкович (Сърбия) и Флориан Флорея (Румъния).
Гост на конгреса бе и президентът на ИААФ Лорд Себастиан Коу. В обръщението си към делегатите той поздрави първо Карамаринов за преизбирането му начело на АБАФ, а също така и за влизането му в Съвета на Международната федерация по лека атлетика. Коу заяви още, че ролята на АБАФ е много важна за развитието на леката атлетика не само в региона, а и в световен мащаб.

Гласуван бе и календара на АБАФ за 2020 г. Сред 11-ете официални състезания е и балканския маратон в Кюстендил на 20-и септември.
Австрийската атлетическа федерация също получи членство в АБАФ, след единодушно гласуване на делегатите. Така АБАФ вече има 21 членове.

Share Button