Детска атлетика и крос за деца в Перник

Състезание по крос кънтри и и занимание по програмата „Детска атлетика“ с над 100 деца се проведе в Перник на 13 септември.

Събитието организирано от спортен клуб „Милка Михайлова“ с помоща на район „Изток“ и БФЛА бе на стадион „Металург“, а трасето на кроса минаваше в пресечена местност около стадиона.

Програмата на атлетическото занимание с мото „Да започнем училище с атлетика“ започна с крос кънтри. Децата бягаха 1.2 км или 2.4 км според възрастта си, а най-малките участници на възраст 4-5 години бяха съпроводени от родителите си. Стефан Йорданов (Надежда – София) и Мелани Венциславова (Атлет – Мездра) бяха най-бързи на трасето от 1.2 км.

По-късно всички деца се включиха в упражнения по „Детска атлетика“, а в края на заниманието всички бяха наградени с медали, грамоти и подаръци от партньорите „Стомана индустрис“, „Зайо Байо“, район „Изток“ и БФЛА.

Многократната шампионка по маратон Милка Михайлова бе основен организатор на събитието, а една от най-силните атлетки в скок дължина и спринт в историята Магдалена Христова води заниманието „Детската атлетика“.

Спортен клуб „Милка Михайлова“ работи по програмата за развитие на детската атлетика разработена от БФЛА и ММС през 2019-а година, а десетки деца от клуба участваха в спортни лагер по програмата през август в Долна баня.

Share Button