Правец 2019: ВИП присъствие беляза първия ден на балканския шампионат

Цветът на световната атлетика и няколко от емблематочните фигури в българския спорт бяха на стадиона в Правец на 2 септември, за да гледат балканският шампионат за мъже и жени.

Президентът на Световната атлетика (ИААФ) лорд Себастиан Коу бе сред гостите на събитието заедно с първия вицепрезидент на ИААФ – Сергей Бубка. Двамата бяха приветствани от стотици фенове на атлетика, а почитател на Коу донесе плакат с негово бягане от преди 40 години.

На стадиона бе и президентът на Европейската атлетика – Свен Арне Хансен, както и няколко от членовете на съвета на ИААФ и Европейската атлетическа асоциация.

Президентът на БФЛА и АБАФ Добромир Карамаринов, който е първи вицепрезидент на Европейската атлетика бе домакин на грандиозното събитие, а балканският шампионат бе открит от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който е бивш атлет.

Кметът на община Правец Румен Гунински, бизнесменът Валентин Златев – един от благодетелите на българския спорт, организационният секретар на „София – Европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев, двукратната европейска шампиона ка на 100 м с препятствия Светла Димитрова, бившият атлет и собственик на фирма „Свилоза“ Красимир Дачев и още известни спортисти и общественици бяха на трибуните на стадиона.

Най-голям интерест в публиката предизвика и появата на футболист номер едно на България за всички времена Христо Стоичков, които отдели няколко часа, за да се порадва на българските успехи в атлетиката.

Състезанията продължават и днес (3 септември) на стадиона в Правец.

Share Button