Седмо място и финал на Диамантената лига за Тихомир Иванов в Париж

Най-добрият ни атлет в скока на височина Тихомир Иванов се класира на седмо място в турнира от „Диамантената лига“ в Париж на 24 август.

Иванов постигна 2.23 и раздели седмото място с японецът Рио Сато.

 Така Тихомир набра общо осем точки от двете си участия в най-престижната атлетическа верига и зае 12-о място, което му дава право да участва на финала на дисциплината в Цюрих на 29 август заедно с Иля Иванюк (Русия), Мадж Газал (Сирия), Брандън Старк (Австралия), Богдан Бондаренко (Украйна), Матю Саве (Кения), Ю Ванг (Китай), Максим Недасекау (Беларус), Джерон Робинсън (САЩ), Майкъл Менсън (Канада) и Наото Тобе (Япония).

Менсън, Проценко и Иванюк бяха съответно първи, втори и трети в Париж с 2.28.

Иванов има през сезона 2.30 – резултат, с който спечели световната титла на Универсиадата в Наполи, Италия. 25-годишният атлет ще участва в Цюрих, а на 2 септември ще атакува и балканската титла в Правец.

Другата цел на талантът е резултат 2.33, с което ще си осигури сигурна квота за олимпийските игри в Токио през 2020-а.

Мирела Демирева също се класира за финала на Диамантената лига, но тя се състезава на последния турнир в Брюксел на 6 септември.

Три дни преди това (3 септември) Демирева ще бъде на балканския шампионат в Правец, за да защитава балканската си титла пред родна публика.

Снимки: Васил Живков

Share Button