Детската атлетика през септември

Три големи състезания по детска атлетика ще се проведат във втората половина на месец септември, дни след най-голямото атлетическо събитие в България – балканския шампионат за мъже и жени в Правец на 2-3 септември.

 Кроскънтри състезание за деца и детска атлетика организира спортен клуб „Милка Михайлова“ в началото на учебната година. Седемкратната победителка в софийския маратон Милка Михайлова ще събере деца от Перник и всички желаещи, които се заявят по регламента на турнира на стадион „Металург“ на 13 септември (петък) на атлетическо състезание под мотото „Да започнем училище с лека атлетика“.

Клубът вече организира „Детска атлетика“ на 16 юни, а на спортния лагер организиран от БФЛА и ММС участва с 20 деца. Организацията ще бъде подпомогната от „Рън България“ и БФЛА.

Наредбата за състезанието в Перник вижте тук

Второто издание на турнира на най-бързата българка Ивет Лалова-Колио „Открий шампиона в теб“ ще бъде отново на 15 септември (неделя) в София на националния стадион „Васил Левски“. Дисциплините са 60 м, скок дължина, скок дължина от място и щафета 4х50 м, а Ивет лично ще награди бъдещите шампиони дни преди да отпътува за световното първенство в Доха, Катар. Програмата и наредбата за това състезание ще излезнат след броени дни.

Детската атлетика ще бъде и част от целодневното състезание „Студентски град рън“, което ще се проведе по улиците на Студентски град и централния стадион на Национална спортна академия „Васил Левски“ на 22 септември (неделя). Състезанието ще бъде финал на веригата „Рън България“ за 2019-а година и финален кръг на „А1 – атлетика за младежи“.

Share Button