Правец 2019: Запазете тези дати – 2-3 септември

Балканският шампионат за мъже и жени в Правец ще бъде най-голямото атлетическо събитие през 2019-а година в България.

Събитието е на 2-3 септември (понеделник и вторник) на спортния комплекс в Правец, където има и основен стадион, както и писта за загряване.

Входът е свободен, а най-интерестните сблъсъци са от 16:00 до 20:00 часа в двата дни от надпреварите. Сутрешните сесии са посветени на седмобоя при жените и десетобоя при мъжете, както на финалите на чук и диск.

Над 400 атлети от всичките 21 страни членки на АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) са в предварителните заявки за състезанието.

Българският отбор ще бъде с всичките си звезди, а първи стартове през тази година пред българска публика ще направят Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м) и Мирела Демирева (скок височина). Първи старт в България от спечелването на европейската титла на гюле в зала на 3 март ще има Радослава Мавродиева, а като към тях прибавим и Габриела Петрова (троен скок), световния шампион от Универсиадата на скок височина – Тихомир Иванов и световната шампионка на троен скок за девойки Александра Начева атлетическото шоу за българската публика наистина ще бъде страхотно.

Още няколко български атлети като Момчил Караилиев и Георги Цонов (троен скок), Инна Ефтинова (100 м и 200 м) и Митко Ценов (3000 м стипълчейз) пък ще гонят квоти за световното първенство в Доха, Катар на балканския шампионат, както и десетки от най-добрите балкански атлети.

Президентът на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) лорд Себастиян Коу също вече е потвърдил, че ще бъде на стадиона в Правец на 2-3 септември.

Atletikabg.com ще ви информира за всичко най-интерестно от това топ атлетическо събитие в България, а БНТ 3 ще излъчни най-важното от вечерните сесии.

Share Button