Шест атлети на Европейския младежки фестивал в Баку

Шест атлети са в отбора ни от 52 млади спортисти за Европейския младежки олимпийски фестивал в Баку, Азербайджан, който ще се проведе от 21 до 27 юли.

Делегацията ни замина днес (18 юли) от летище София и бе изпратена лично от президентът на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, световна и олимпийска шампионка, и световна рекордьорка на скок височина.

Помнете, че с нищо не отстъпвате на останалите. Излизате като равен с равен. Отивате и побеждавате, скачате 210 см и грабвате отличията. Това за вас е една малка олимпиада. Изживейте стартовете и срещите с връстниците си и носете с гордост българския герб. Стискаме ви палци и ви чакаме така усмихнати, щастливи и след седмица при пристигането,“ каза Костадинова, след което се срещна и окуражи представителите на всеки едни спорт по отделно.

В селекцията на атлетите ни е Валентин Андреев, който днес постави национален рекорд на чук на европейското първенство за юноши и девойки под 20 години и утре (19 юли) ще се бори за медалите в дисциплината.

Преди две години Андреев завоюва бронз на ЕМОФ в Гьор, Унгария, а през тази година води световната ранглиста на чук (5 кг).

Неговият съотборник от „Черно море 2005“ – Балчик –Марин Иванов ще ни представя на диск, а балканския шампион на 800 м за тази възраст – Гени Семковски ще бяга на двете обиколки в Баку.

При момичетата двойната медалистка от балканския шампионат за девойки под 20 години на 100 м и 4х100 м Мартина Писачева ще се бори за европейска слава заедно с Ева Петкова (800 м) и Стефани Василева (троен скок).

Атлетическият ни отбор в Баку:

Момчета:

Гени Семковски        800м

Валентин Андреев    чук

Марин Иванов           диск

Момичета:

Мартина Писачева    100м; 200м

Стефани Василева    троен скок

Ева Петкова   800м

Share Button