Вижте съперничките на Мирела Демирева в Лозана

Осмият турнир от Диамантената лига ще се проведе само след няколко часа в Лозана, Швейцария с българско участие.

Най-добрата българска атлетка за 2016-а и 2018-а година Мирела Демирева вече се класира за финала на лигата, но в швейцарския град ще се опита да подобри рекорда си за годината в сериозна конкуренция.

Номер едно в тази дисциплина остава двукратната световна шампионка Мария Ласицкене (Русия), която записа 2.06 през 2019-а и атакува световния рекорд на Стефка Костадинова в няколко състезания.

Вицешампионката от световното първенство в Лондон 2017 Юлия Леченко (Украйна) е с личен рекорд 2.01, а през тази година има 1.95.

Полякинята Камила Личвинко има 2.02 личен рекорд в зала, а през 2014-а бе раздели световната титла в зала с Мария Ласицкене (тогава Кучина).

Втората украинка Ирина Герашченко и беларуската Карина Таранда поставиха личните си рекорди през тази година (1.99 за Герашченко и 1.98 за Таранда).

Австралийка Никола Макдермот е с личен рекорд 1.96 от тази година, а Ерика Кингсли (Швеция) се класира в челото на всички състезания през тази година и има победа в Хенгело.

Демирева е с личен рекорд за годината от 1.94, което и дава право и за участие в световното първенство в Доха, Катар (27 септември – 6 октомври).

В Лозана се очакват и много силни спринтове, както и участието на най-добрата атлетка в света колумбийката Катерин Ибаргуен (троен скок).

Може да проследите директно турнира по MAX Sport 2 от 21:00 часа.

Share Button