„Детската атлетика“ стъпи в Перник с клуб „Милка Михайлова“

Занимание по „Детска атлетика“ се организира на стадиона „Металург“ в Перник на 16 юни от спортен клуб „Милка Михайлова“, Българска федерация по лека атлетика и Министерството на младежта и спорта.

В горещия предиобед 20 деца на възраст от 5 до 12 години участваха в открит урок на клуба на многократната шампионка на маратон и бягания на дълги разстояния Милка Михайлова. Лично под ръководството на Михайлова, която е и активен състезател, децата опитаха от няколко упражения от детската атлетика и завършиха заниманието с атрактивни щафетни игри.

На всички деца бяха връчени грамоти, а клубът домакин получи уреди по програмата за развитие на детската атлетика в България от БФЛА и ММС.

През тази година програмата продължава в няколко града в страната, а публични занимания бяха организирани в Кюстендил, Костинброд, Варна и София. Ден преди заниманието в Перник на 15 юни се проведе Детска атлетика и по време на шосейния пробег „Пазарджик рън“.

До края на месец юни са планирани демонстрации и тренировки в Добрич, Шумен, Нови Пазар, Карнобат, Червен бряг, Бургас, Койнаре, Мизия, Пирдоп, Габрово и Разград.

Деца на възраст от 6 до 12 години ще се съберат и на традиционния спортен лагер посветен на програмата от 31 юли до 4 август в Долна баня, като се очакват над 200 деца от всички краища на България.

Share Button