Силни атлети ще участват на „Самарско знаме“

Атлетическият турнир „Самарско знаме“ ще се проведе на 15 юни (събота) на стадион „Берое“ и десетки класни атлети от България и бяколко европейски страни.

Най-силното състезание се очаква да бъде в скока на височина при мъжете, където атлет номер едно на България Тихомир Иванов ще се състезава с няколко от най-силните атлети на континента като Андрей Скабейка (Беларус), Алън Смит (Великобритания), Михай Донисан (Румъния) и Костадинос Баниотис (Гърция). Към тази компния ще се присъединят Михаил Иванов и Габриел Митов.

„Горещо“ ще бъде и в спринтовите дисциплини (100 м и 200 м), където ще бягат най-бързите българи в последните години – Денис Димитров, Петър Пеев, Антонио Иванов, Веселин Живков и водачът в българската ранглиста за годината на 100 м Светлин Иванов.

Балканската шампионка на 100 м и 200 м Инна Ефтимова ще бяга 200 м, националнитя рекордьор на 2000 м стипълчейз за юноши под 18 години Иво Балабанов е фаворитът на 1500 м, а в мятането на диск при мъжете се е записал юношеския шампион Алекс Христов.

Състезанието започва от 14:30, а пълната програма вижте тук

Share Button