Детска атлетика в „Мисия спорт на любимите герои“ в Студентски град

Националният рекордьор на 110 м с препятствия Живко Виденов и екип на столичния атлетически клуб „Надежда“ представиха детската атлетика в  Национална кампания “Мисия спорт на любимите герои”.

 Националната програма, насочена към деца до 11 годишна възраст, гостува в 72-а детска градина “Приказка без край“ в София на 10 юни заедно с основателките си Ренета Камберова – бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио 2016 с ансамбъла по художествена гимнастика и д-р Денислава Ангелова председател на асоциация Докосни дъгата. Гост на събитието бе и главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, който пък е участник на олимпийските игри в Барселона 1992 на 400 м с препятствия.

На заниманието в градината над 200 малчугани се запознаха с 12 вида спорт и имаха възможността да тренират с любими и популярни спортисти, а клуб „Надежда“ организира бягане през препятствия за децата. Там бяха и героите от популярни анимационни филми, всеки от които олицетворява даден спорт от инициативата „Мисия спорт на любимите герои“. Талисманът на леката атлетика е кучето Маршъл от популярния сериал „Пес патрул“.

Живко Виденов, който държи и националния рекорд в зала на 60 м с препятствия, е един от треньорите в клуба и работи с подрастващи и напреднали атлети в няколко групи. През 2019-а година клуб „Надежда“ работи и по програмата на БФЛА и Министерството на младежта и спорта за развитие на детската лека атлетика в България.

На 15 юни (събота) детската атлетика ще бъде в Пазарджик по време на пробега от веригата Рън България – „Пазарджик рън“, в неделя (16 юни) клуб „Милка Михайлова“ – Перник също организира занимание за местните деца, а в понеделник Червен бряг и Койнаре също се включват в детската атлетика.

Share Button