Списание „Атлетика“ разказва за успехите на Радослава Мародиева

Новият брой на списание „Атлетика“ излезе от печат.

Брой 115 ще припомни на читалите историята на грандиозния успех на Радослава Мавродиева, която на 3 март завоюва европейската титла на гюле в зала и се превърна в една от най-успелите български атлетки.

Успехът на Мавродиева и непубликувано нейно интервю специално за списание „Атлетика“ ще намерите на страниците новото издание, както и плакат на шампионката и другите медалистки в гюлето – Кристина Шваниц и Анита Мартон.

През зимата на 2019-а година нашите атлети бяха на висота и на балканските шампионати в зала, а авторите са публикували всички резултати на медалистите от националните първенства в зала.

Традиционно в този брой са публикувани българските и световните ранглисти за 2018-а година.

Първото световно първенство за тази година бе по кроскънтри в Орхус, Дания, а победителката при жените Хелън Обири (Кения) държи наведнъж световните титли и на 3000 м в зала и на 5000 м.

Историческата тема е засегната с материал за американеца Дик Фосбъри – олимпийски шампион на скок височина, който промени коренно техниката на тази дисциплина преди повече от половин век, а на името му е кръстен и съвременния стил на скачане.

Легендите на българската атлетика Гинка Загорчева и Йорданка Благоева също са в новата „Атлетика“. Световната шампионка на 100 м с препятствия Загорчева получи „Венец на победителя“ в Нощта на шампионите, а първата световна рекордьорка на България в леката атлетика Благоева представи биографична книга.

Темата за здравословното хранене засяга модерната кетонна диета, която е основана на …. мазнините.

Още няколко интересни материала за успехите на българската атлетическа общност като преизбирането на Добромир Карамаринов за първи вицепрезидент на Европейската атлетика, поставянето на няколко нови национални рекорда и предстоящото построяване на най-модерната атлетическа база в Петрич.

Share Button