Run Bulgaria: Добромир Карамаринов даде старт на „Бистрица рън“

Първият вицепрезидент на Европейската атлетика Добромир Карамаринов даде старта на състезанието по планинско бягане „Бистрица рън“ – част от веригата „Рън България“.

Карамаринов, който е президент на Българска федерация лека атлетика и Асоциацията на Балканските атлетически федерации, бе стартер на двете дисциплини от програмата в дистанциите от 2 км и 11.6 км на трасе в планината Витоша на популярната пътеката от село Бистрица до село Железница.

Състезанието бе посветено на Василена Амзина – първата българка бягала 800 м под 2 минути – участничка на олимпийските игри в Мюнхен 1972 и жител на село Бистрица.

Над 130 участника бягаха в двете дистанции, като сред бегачите имаше семейства с малки деца и дори бебета, които бяха пренесени от родителите си на трасето от 2 км.

Победители в дългата дистанция станаха Йоло Николов при мъжете и националната състезателка по модерен петобой – 16-годишната Светла Згурова.

По традиция тримата най-добри бегачи при мъжете и жените получиха ваучери от основния партньор на веригата „Рън България“ –  Спорт депо.  

Share Button