Тереза Маринова зарадва стотици деца за десети път със състезание

Над 600 деца на възраст от 4 до 13 годишна възраст от всички краища на България и малки атлети от Ниш и Цариброд, Сърбия участваха на десетото издание на „Тереза Маринова и приятели“ на 25 май в Национална спортна академия в София.

Присъствието на хиляди родители и почитатели на атлетиката превърна състезанието в истински празник, а сред треньорите бяха големи атлети – медалисти от световни и европейски първенства като Ивайло Младенов, Ива Пранджева, Яна Касова, Красимир Аргиров, както и разбира се олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 и организатор на турнира Тереза Маринова.

Дисциплините за различните възрастови групи бяха като всяка година – 40 м, 60 м, 600 м, скок на дължина от място и скок дължина.

Състезанието бе открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, кмета на район Студентски Димитър Дилчев и икономическия директор на НСА Валентин Добрев. Тереза Маринова почете министър Кралев, Добрев и Христина Маринова – представител на „Ийзи кредит“ – основен партньор на състезанието вече пета година, с плакети.

Резултати от турнира може да видите тук

Share Button