Тереза Маринова организира десетото издание на „Тереза Маринова и приятели“

Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова организира турнир за деца за десета поредна година на 25 май 2019-а на централния стадион на Национална спортна академия „Васил Левски“ в София.

Маринова даде подробности за престоящото състезание на пресконфренция в София на 22 май. Голямата шампионка сподели, че през тази година чака над 700 деца на възраст до 14 години от цялата страна, както и млади атлети от град Ниш в Сърбия. Олимпийската шампионка разкри, че ще има подаръци за най-добрите участници, а на лотариен принцип със стартовите номера ще има още изненади за малките атлети.

Основен партньор на турнира тази година е „Изи кредит“, а Христина Маринова, която представи фирмата за кредити на пресконференцията, потвърди подкрепата за турнира. „Ийзи кредит“ са основни партньори на състезанието вече пета година и подпомагат още атлетически и спортни събития.

Антон Бонов от БФЛА припомни, че със състезанието „Тереза Маринова и приятели“ скачачката е катализирала навлизането на програмата „Детска атлетика“ в България и невероятния бум на детски атлетически състезания в последните години.

Първото издание на „Тереза Маринова и приятели“ бе през декември 2010-а година в зала „Фестивална“, а тогава то бе посветено на десетгодишнината от спечелването на олимпийската титла от Тереза на игрите в Сидни, Австралия.

Слеващите издания на състезанието вече бяха на открито и през годините хиляди деца участваха и се срещаха с Тереза Маринова.

Тереза, която е преподавателка в катедра „Лека атлетика“ при НСА и треньор, каза, че за следващата 2020-а година е подготвила специално издание на събитието, което ще отзнаменува 20-годишнината от олимпийската титла.

Откриването на турнира е в събота (25 май) от 10:00 часа, а записването продължава на tmipriateli@abv.bg

Share Button