High Level е най-новият атлетически клуб в България

СКЛА „Хай Левел“ е най-новият член на Българска федерация лека атлетика.

Клубът беше успешно регистриран на 17 май и вече търси новите шампиони в Царицата на спортовете.

Движещата сила на High Level са добре познати лица. Председател е бившият национален състезател на 400 метра Илия Илиев. Познавате го и като гласа на всички най-важни състезания и турнири по лека атлетика у нас и на Балканите. Илиев е коментирал дори световното първенство на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) по полумаратон през 2012-а година и още десетки атлетически прояви като балкански и европейски шампионати, международния турнир „Павел Павлов“, веригата за млади таланти „А1 атлетика за младежи“, най-масовото спортно събитие в България – Софийския маратон и т. н.

Главен треньор е европейският вицешампион на троен скок Живко Петков.

Вече няколко години се занимаваме с кондиционна подготовка на спортисти и дойде времето да направим следващата крачка. Разчитаме много на познанията ни и на желанието непрекъснато да се развиваме и да следваме новите тенденции в тренировъчния процес. В екипа имаме и специалист по кинезитерапия, който ще се грижи за възстановяването на спортистите„, каза Илия Илиев.

Вече имаме доста състезатели в клуба, като най-много са подрастващите. Залагаме много на тях за бъдещето на High Level. Има обаче и някои по-опитни и по-големи атлети, които ще ни помогнат да атакуваме призови места възможно най-скоро. Целта ни в High Level Academy е да обърнем индивидуално внимание на всеки. Важно е да се знае, че кондиционната подготовка остава сред нашите приоритети. Очакваме и представители на други спортове, които имат желание да развият основни качества като бързина, сила, ловкост и функционалното състояние като цяло. Разбира се, работим и с любители„, заяви Живко Петков.

Повече информация за клуба и дейностите му може да намерите на highlevelacademy.com, Фейсбук (High Level Academy) и Инстаграм (highlevel.academy).

Share Button