Детската атлетика събира хиляди млади таланти

Детските и младежките турнири по атлетика набират все по-голяма популярност.

Олимпийската шампионката на троен скок Тереза Маринова организира спортен празник за деца в училище „Христо Ботев“ в град Първомай на 30 април, а на 25 май (събота) е юбилейния десети турнир „Тереза Маринова и приятели“, където се очакват над 600 деца от цялата страна. Състезанието ще се проведе на стадиона на Националната спортна академия „Васил Левски“.

Ден преди това на 24 май (петък) са детските атлетически игри  „Атлетиката търси таланти“ организирани от клуб „Академик“ – София, които са планувани да се проведат на националния стадион „Васил Левски“.

Детската атлетическа лига „GOKIDS” стартира на 12 май на националния стадион, а организаторката Магдалена Христова от спортен клуб „Приорити спорт“ отново събра над 600 деца от цялата страна, въпреки че е бременна в деветия месец.

Традиция стана и турнира „КЛАСАНИАДА“, който се организира от атлетическия клуб на Национална спортна академия и преппдавятелят в катедра „Лека атлетика“ Ивайло Лазаров. Тази година турнирът бе на 11 май с участие на повече от 100 деца.

Веригата турнири „А1 атлетика за младежи“ вече пета поредна година шевства из страната и мина през Шабла, Хисаря, София и Мездра, а финалните кръгове предстоят през лятото.

Програмата „Детска атлетика“ пък вече е седма година в България и по нея предстоят много активности през лятото и есента в повече от 10 града в страната. Традиционният летен лагер по програмата, който се организира от Българска федерация лека атлетика и Министерството на младежта и спорта, ще бъде в Долна баня от 31 юли до 4 август се очакват над 100 деца и 20 треньори от клубове от всички краища на България.

Наредбата за националните детски атлетически игри „Атлетиката търси таланти“ вижте тук

Подробности за десетия турнир на Тереза Маринова може да прочетете тук

Дати, резултати и наредби за атлетическата лига „GOKIDS” се публикуват на www.prioritysport.club

За правилата за участие и датите на състезанията в „А1 атлетика за младежи“ може да прочетете тук

Share Button