Големи спортисти и журналисти отново уважиха паметта на Гришата

Олимпийските медалистки Николина Щерева и Ренета Камберова се включиха в четвъртото издание на турнира „Григор Христов – Гришата“ на 4 май на националния стадион „Васил Левски“.

Вицешампионката на 800 м от олимпийските игри в Монреал Николина Щерева направи опити на гюле, а гиманастичката Камберова (бронз с ансамбъла от Рио 2016) бяга на 100 м и участва на скок дължина от място.

Паметта на българина посетил най-много атлетически състезания традиционно бе уважена със състезание за спортни журналисти, а през тази година надпреварите бяха на 100 м, 800 м, скок дължина от място и гюле (4 кг).

С три първи места се отличи водещият на сутрешния блок на БНТ Илия Илиев, които победи на 100 м, 800 м и скок дължина и загуби само на гюле, където първи стана националния рекордьор на 110 м с препяствия и 60 м с препятствия – Живко Виденов.

Илиев бе подкрепян на пистата от едногодишната си дъщеря Ева.

В състезанията участваха и главният редактор на списание „Спринт“ Николай Кръстев, спортният репортер на Би Ти Ви Димитър Тасев, бегачът- журналист от агенция „Блиц“ – Пламен Славов, главният редактор на списание „Атлетика“ Антон Бонов, журналистът, поет и маратонец от вестник „Дума“ и автор на списание „Атлетика“ Боян Бойчев и още няколко от почитателите на Григор Христов.

В края на състезанието Ренета Камберова връчи медали на всички участници, които се снимаха с винил с изображение на „Гришата“, а денят продължи със състезание от веригата „А1 атлетика за младежи“ и стартове от турнира за юноши и девойки под 20 години посветен на уважавания журналист.

Там участва и световната шампионката на троен скок за девойки Александра Начева, която победи на скок дължина в първия си старт в сезона на открито.

Мина Пенкова

Share Button