Спортен календар БФЛА: 9 дни – 9 състезания

Спортният календар на на Българска федерация лека атлетика става все по-интензивен и наситен.

В рамките на 9 дни ще се проведат 9 състезания с организационното участие на БФЛА. Няколко от състезанията са от спортния календар на БФЛА, други са насочени към развитието на детската и младежката лека атлетика, а трети към любителите и активно спортуващите хора.

На 4 май (събота) се организират две състезания в София и Балчик. Столицата ще бъде домакин на четвъртото издание на турнира за деца, юноши и девойки „Григор Христов“ на националния стадион „Васил Левски“. По същото време в Балчик ще се състои седмият турнир „Дионисополис“ посветен на хвърлянията на полигона в град Балчик, където се очаква Валентин Андреев отново да затвърди място си на номер 1 в света при юношите под 18 години на чук (5 кг). Турнирът ще бъде за всички възрасти в дългите хвърляния на диск, чук и копие.

На 5 май (неделя) за 17-и път на стадиона в Луковит е предвиден мемориала „Веселин Даскалов“, където картотекираните състезатели ще бягат 800 м (женски пол) и 1500 м (мъжки пол), а децата ще участват в дисциплини от 100 м до 400 м. По предварителни заявки в Луковит ще бягат над 300 участника от 30 клуба от цялата страна и 3 сръбски клуба.

6 май е посветен на кръгове от веригата „Рън България“ и „А1 атлетика за младежи“, които ще бъдат на чудесния стадион в Хисаря. Любителите бегачи и професионалистите ще бягат дистанции от 7.8 км и 2 км около най-голямата запазена стена от времето на Римската империя.

Два дни по-късно в Тетевен на 8 май ще се излъчат четири шампиони на България в дисциплината планинско бягане. Юношите и девойките под 20 години ще бягат на 5 км, а мъжете и жените на 10 км.

Мездра ще приеме за първи път кръг от веригата „А1 атлетика за младежи“ на 10 май на 200 метровата писта в училище „Иван Вазов“.

Ден по-късно на 11 май в Русе е международният турнир „Младост“, който е насочен към юноши и девойки под 18 години, а в програмата му са включени и стартове за мъже и жени на 100 м и 400 м.

В деветия ден (неделя – 12 май) на атлетическите събития от началото на месеца ще бъде маратонът на Варна, в които ще участват над 500 души, а в същия ден следобяд е и турнира в Руен.

Дати от състезанията от спортния календар на БФЛА:

4 май – „Григор Христов – Гришата“ – София

4 май – „Дионисополис“ – Балчик

5 май – „Веселин Даскалов“ – София

8 май – Национален шампионат по планинско бягане – Тетевен

11 май – „Младост“ – Русе

12 май – маратон „Варна“

12 май – „Руен“

Състезания за развитие на младежката атлетика и любителски бягания:

6 май – Рън България – Хисаря

6 май – А1 атлетика за младежи – Хисаря

10 май – А1 атлетика за младежи – Мездра

Share Button