Мо Фара и Хайле Гебреселасие в грандиозен скандал

Легендарните лекоатлети четирикратният олимпийски шампион Мо Фара и двукратният олимпийски шампион Хайле Гебреселасие се изпокараха заради кражба.

Мо Фара заминал за лагер в Етиопия и там избрал да се настани в хотела на Хайле Гебреселасие. Докато бил на тренировка обаче от стаята му изчезнали ценни вещи: два телефона, скъп часовник, пари.

Фара обясни, че след кражбата многократно е търсил съдействието на Гебреселасие, но той не отвръщал нито на обажданията, нито на писмата му. Британецът обясни, че най-много съжалява за часовника, който му бил подарък.

Като ответна реакция Фара напуснал хотела, без да плати.

Етиопецът отговори с прессъобщение, в което казва, че предположенията на Фара са недоказани. А такива обвинения нанасят вреда на репутацията му, градена години наред с огромен труд. Още повече, че британецът отказал да използва предоставения му сейф за съхранение на ценности.

Гебреселасие съобщи и любопитна подробност, че докато бил в хотела, Фара се нахвърлил във фитнес залата с юмруци върху съпружеска двойка. Те подали оплакване в полицията, но благодарение на усилията на етиопеца, конфликтът бил потушен.

В същото време представител на Фара заяви, че Гебреселасие, чрез разправията във фитнеса, съзнателно отвлича вниманието от епизода с кражбата.

Гебреселасие настоява обаче Фара да си плати за престоя в хотела му.

Share Button