„А1 атлетика за младежи“ стартира в София

Петият сезон на „А1 атлетика за младежи“ стартира в София на 23 април в дъждовното и студено време на националния стадион „Васил Левски“.

Веригата за откриване на млади атлетически таланти се организира от Българска федерация лека атлетика и най-големия български телеком А1 – един от основните партньори на БФЛА.

Първият кръг на състезанията, в които се събират точки и се награждават генералните победители, бе на 20 април в Шабла. Във вторият кръг се събраха десетки деца от София, Пловдив, Харманли, Благоевград, Русе, Враца, Самоков и Видин.

Триумф на атлетическия клуб КЛАСА беляза състезанието. При момчетата Боян Хаджитодоров (КЛАСА) нямаше конкуренция и бе най-добър в трите дисциплини от трибоя – 60 м – 7.9, скок дължина – 5.01 и 800 м – 2:30.0. Станислав Колев (Хеброс – Харманли) събра 175 точки (8.3 – 4.78 – 2:42.3) за второто място, а Павло Василев (Академик – София) взе 171 точки (8.1 – 4.24 – 2:38.2) за бронзовия медал.

При момичетата имаше оспорвана борба между три атлетки, които завършиха в рамките на две точки. Яна Стоева (КЛАСА) набра 198 точки, като постигна 8.4 на 60 м, 4.67 на скок дължина и 1:50.3 на 800 м. Нейните подгласнички на почетната стълбичка бяха с еднакви точки – 196. Марта Бахарова (КЛАСА) и Евелина Иванова (Ивайло Младенов – Враца) регистрираха еднакви резултати на 60 м с 8.1, а на скок дължина постигнаха съответно 4.54 и 4.62. В бягането на 600 м Бахарова победи със секунда Иванова с 1:56.2 срещу 1:57.8.

Резултатите при момчета вижте тук, а при момичетата тук

Следващият кръг на „А1 атлетика за младежи“ отново е в София на 4 май, а след това следват Хисаря – 6 май, Мездра – 10 май, София – 18 май, Долна баня – 2 август и финал в София на 22 септември.

‚А1 Атлетика за младежи” е една от емблемите на нашето партньорство с Федерацията по лека атлетика и със сигурност е сред най-популярните спортни програми сред подрастващите в България, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ на най-големия български телеком А1. – Гордеем се с инициативата, защото тя дава път на онези, които след време ще представят страната ни на най-големите спортни форуми. Радвам се, че с „Атлетика за младежи” А1 за пореден път доказва, че държи на дългосрочните проекти, които носят положителна промяна. Всеки път се повтаряме, но е важно да се знае, че А1 ще продължава да подкрепя българския спорт, който както винаги се доказва като един от най-авторитетните посланици на страната ни по света”.

Share Button