Ваня Стамболова ще участва в „Шабла рън“

Европейската шампионка на 400 м от Гьотеборг 20006 Ваня Стамболова ще бяга във второто издание на „Шабла рън“ на 21 април.

Варненката, която има два медала на 400 м от световни първенства в зала (2006 и 2010) и държи националните рекорди на 400 м и 400 м с препятствия, ще пробяга късата дистанция от 2.7 км, заедно с деца и любители от региона. В последните месеци Ваня бе една от звездите на реалити шоуто „Фермата“, а отскоро е треньор на деца.

Над 60 са участниците в дългата дистанция от 14.2 км, която стартира от стадиона в Шабла, минава през фара на нос Шабла, където е най-източната точка на България и отново се връща в градския стадион. В състезанието на 14.2 км ще участват едни от най-добрите бегачи на България – Иво Балабанов, Йоло Николов и Шабан Мустафа.

Стартът ще бъде даден от един друг световен и европейски шампион на 200 м в зала – Николай Антонов и кмета на община Шабла Мариян Жечев.

Второто издание на „Шабла рън“ е част от веригата „Рън България“, а всички участници във късата и дългата дистанция ще получат подаръци от основния партньор на бяганията – Спорт Депо.

Най-бързите шест при мъжете и при жените ще вземат и парични премии.

Share Button