Шабла приема три атлетически състезания за два дни

Истински фестивал на леката атлетика ще се организира в град Шабла на 20 и 21 април 2019-а година.

Това обявиха организаторите от атлетически клуб „Нефтяник 2014“, община Шабла и БФЛА на пресконференция на 19 април в кметството на града домакин.

Третото издание на турнира „Коста Василев“ и началото на веригата „А1 атлетика за младежи“ ще бъде на 20 април (събота), а в неделя (21 април) ще се проведе вторият шосеен пробег „Шабла рън“, който има дистанции от 2.5 км и 14 км.

Децата участващи в А1 атлетика за младежи ще бъдат наградени от световния и европейски шампион на 200 м в зала Николай Антонов, който вече е в Шабла.

На турнира „Коста Василев“ ще вземе участие Валентин Андреев – вицешампион на чук от младежките олимпийски игри и европейското първенство през 2018-а. Валентин, който е водач в световната ранглиста за юноши под 18 години на чук за 2019-а със 77.81, ще се пробва в дисциплината тласкане на гюле.

На турнира ще се състезават и няколко класни атлети в хвърлянията от Беларус, които са на тренировъчен лагер в Балчик.

В „Шабла рън“ пък ще участват едни от най-добрите бегачи на България, като Иво Балабанова, Йоло Николов, Шабан Мустафа и Йордан Петров.

На пресконференцията присъстваха Мариян Жечев – кмет на община Шабла, Антон Бонов от БФЛА, Веселин Василев – президент на атлетически клуб „Нефтяник 2014“ Шабла и Живко Янев – спортен експерт към община Шабла.

Програмата на А1 атлетика за младежи и турнира „Коста Василев“ вижте тук

Програмата за „Шабла рън“ – част от веригата „Рън България“ е налична тук

Share Button