Радослава Мавродиева беше удостоена със званието Почетен гражданин на Сливен

Европейската шампионка в тласкането на гюле в зала от Глазгоу 2019 Радослава Мавродиева беше удостоена със званието Почетен гражданин на Сливен.

Решението беше взето на общинска сесия на 18 април. Номинацията е заради изключителния принос на спортистката, свързан с популяризиране на името на Сливен и общината в областта на спорта. Според съветниците едно такова отличие ще насърчи повече деца от Сливен да се занимават със спорт и ще допринесе за бъдещи успехи на състезателите, които ще популяризират името на града.

Навръх националния празник на Република България 3 март – Радослава Мавродиева стана европейска шампионка след като в предшните първенства имаше бронз (Прага 2015) и сребро (Белград 2017).

31-годишната състезателка от Сливен триумфира на първенството в Глазгоу. Тя стигна до златния медал, след като постигна личен рекорд от 19.12 м.

Мавродиева завършва спортно училище „Димитър Рохов“ в Града на сините камъни, като през цялата си спортна кариера се състезава единствено за АСК по лека атлетика Сливен, с треньор Валентина Желязкова.

sportal.bg

Share Button