Уикенд за бегачите в Сунгурларе и Поморие

Две състезания по бягания ще се проведат през уикенда на 13 и 14 април в Сунгурларе и Поморие.

Седмото издание на кроскънтри състезанието Сунгурларска долина ще бъде на 13 април на традиционното трасе с обиколка 1 километър, където през 2018-а година се проведе националния шампионат в тази дисциплина.

В състезнаието ще участват над 200 бегачи от всички възрасти без мъже и жени, като най-малките ще бъдат 80 деца от региона на възраст от 4 до 8 години.

Надпреварите по бягане в община Сунгурларе се организират от 2012-а година, когато бе първото зимно планинско бягане, а в периода 2013-2019 вече трасето бе изменено към крос-кънтри. През 2018-а година тук бе първия старт от веригата „Рън България“ с трасе за планински бягане от 9 км. Повече подробности за състезнието в Сунгурларе вижте тук

В неделята на 14 април в Поморие е третия кръг от „Рън България“ 2019. В уникалното състезание ще се включат деца, любители и професионалисти от цялата страна. Старт-финалът е в 10:30 часа в началото на дигата и плажа отделящи Черно море от Поморийското езеро. Дистанциите са 2019 м и 10.230 км, като в първата част от растоянието се бяга по пясъка на плажа, а втората част по дигата.

Записването за първото издание на „Поморие рън“ продължава, а състезателните пакети (номер, чип и фланелка) ще се раздават на старт-финала през целия ден на 13 април (събота).

Подробности може да видите тук

Share Button