Езекиел Кембой ще прави дебют в маратона

Носителите на златни олимпийски медали в атлетиката Стивън Кипротич (Уганда) и Езекиел Кембой (Кения) са последните големи имена, които се присъединиха към списъка с участниици за маратона на Хамбург на 28 април. 

Кипротич, който е олимпийски шампион в маратона за 2012 г. и световен през 2013 г., ще се завърне в германския град за трети път, след като завърши втори през 2017 г. и пети година по-рано. 29-годишният атлет, който е също и национален рекордьор на страната си с 2:06:33 часа, бяга под 2 часа и 8 минути и в двете си изяви в Хамбург.  

Кембой, който е двукратен олимпийски и четирикратен световен шампион на 3000 метра стийпълчейз, ще направи своя дебют в маратона. 

Най-бързият състезател, който ще участва в Хамбург, е Айеле Абшеро. Той бяга 2:04:23 часа на маратона на Дубай през 2012 г., когато направи своя дебют в класическата дистанция от 42.195 км. Етиопецът завърши трети в Хамбург през миналата година. 

При жените на старт ще застане световната рекордьорка в полумаратона Джойслин Джепкосгей, която също ще направи дебют в маратона.

sportal.bg

Share Button