Run Bulgaria: Седмица до откриването в Луковит

Състезанията от веригата „Run Bulgaria” стартират на 17 март (неделя) в община Луковит.

Дистанцията на шосейния пробег е с начало красивия център на града пред община Луковит и четиризвездния хотел „Дипломат плаза“, а трасето води към пещера Проходна, която е един от природните феномени на България – най-големия карстов мост в Европа и втори в света. Награждаването на най-добрите бегачи в пробега ще се извърши в пещера Проходна.

Всички любители на бяганията и активния начин на живот могат да се запишат за дистанцията от 8.8 км на www.Runbulgar.com, а за децата и начинаещи бегачи е предвидено трасе от 800 м в центъра на града.

Ден преди събитието на 16 март (събота) ще се раздават стартовите пакети в община Луковит, а в съседния град Койнаре (на 35 км от Луковит) се организира 27-ия атлетически мемориал „Димитър Върбанов – Митето“, който включва кроскънтри надпревари за любители бегачи на 6000 м и картотекирани състезатели от 1000 м до 6000 м.

Шосейният пробег в Луковит е първият от поредицата състезания по бягания в града. На 5 май е турнирът на писта „Веселин Даскалов“, а на 19 октомври ще се проведе кроскънтри състезанието „Луковитски моми“.

Наредбата за Луковит рън вижте тук

Наредбата за „Димитър Върбанов – Митето“ вижте тук

Share Button