Почина Теменужка Шабанска


Днес (7 март) на 89-годишна възраст днес почина Теменужка Шабанска – дългогодишен деятел на леката атлетика в България.

Теменужка е родена в град Мездра, където завършва средното си образование. След това постъпва във Висшия институт за физическа култура и спорт. Като студентка е активна състезателка по лека атлетика.

Професионалната й кариера започва от Републиканската секция по атлетика към ВКФС. Същевременно се проявява в съдийството по лека атлетика – републиканска категория, част от контингента на Световната и Европейска федерации като международно техническо лице (ITO), с редица участия в международни атлетически прояви.

По-късно преминава на работа в Катедра „Физическо възпитание“ при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – старши преподавател, доцент, дългогодишен ръководител на Катедрата. Защитава и докторска дисертация.

Като председател на Републиканската съдийска колегия по лека атлетика има принос в утвърждаването на съдийството по лека атлетика в страната.

Близките и приятелите на Теменужка ще могат да се сбогуват с нея в неделя, 10 март, от 12.30 ч. в Ритуална зала на Централни софийски гробища.

Share Button