Мария Ласицкене: Изпълних задачите си за сезона!

Рускинята спечели златния медал в скока на височина по време на европейското първенство по лека атлетика в зала с резултат 2.01 м.

След победата си Мария Ласицкене сподели своите мисли за изминалия сезон, европейското в зала и предстоящите й планове.

Златото е на врата ми. Опитите ми бяха добри, но има още над какво да работя. Сезонът беше кратък, но наситен. Затвърдих личния си рекорд, взех златен медал на националния шампионат, станах европейска шампионка. Задачата, която си поставихме с треньора ми, е изпълнена. Щастлива съм и сега със спокойна душа ще си почина, разказа Маша.

Почивката – това е истинска почивка, както винаги, и продължава един месец. Никакъв спорт, най-много – тенис на маса. Преди играех и баскетбол, но сега избягвам заради риск от травми.

Не съм огорчена, че не успях на европейското да преодолея 2.05 м. Щеше да се получи супер, но значи, не е трябвало да се случи точно днес. Вложих се в състезанието, постарах се. Според мен на европейски и световни първенства, на олимпийски игри, най-важното е медалът, каза за опитите си на 2.05 Ласицкене.

Да, направих прическата на Анджелика (Сидорова, европейска шампионка в овчарския скок, б.р.). И в Острава аз й я направих. Готова съм по всяко време да й правя прическата, стига това да носи успех, обясни през смях Маша. По време на състезанието в Глазгоу се подкрепяхме с погледи, махнах й, когато стана шампионка. Викнах й, че е най-добрата. Общуването със съотборниците е много важно. Особено по време на състезание, когато трябва да се подкрепяме един друг.

Ласикнене не подмина и темата за неутралния статус на руските атлети. Тъжно е. Омръзна ми. Огорчена съм, но най-важното е да не се отчайваме.

Европейската шампионка не пропусна да благодари и на зрителите за подкрепата. Великолепна публика. А как викаха за своите. След финала им благодарих. В неделния ден хората бяха изпълнили залата. Това дава необходимия за такова състезание адреналин.

Боян Ив. Бойчев

Share Button