Себастиян Коу идва в Правец за балканския шампионат

Президентът на ИААФ (Международната асоциация на атлетическите федерации) лорд Себастиян Коу ще бъде гост на балканския шампионат за мъже и жени, който ще се проведе в Правец, България на 2-3 септември.

Първият човек в световната атлетика потвърди присъствието си в Правец в разговор с президента на Българска федерация лека атлетика и АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) Добромир Карамаринов. Двамата обсъдиха балканския шампионат и други атлетически теми по време на европейското първенство в зала в Глазгоу, Великобритания в началото на март, където Карамаринов е в качеството си на първи вицепрезидент на Европейската атлетическа асоциация.

Коу невежнъж е сменавал, че АБАФ е една от най-силните регионални атлетически асоциации. На 16 февруари 2019-а Азербайджан стана 20-ия член на АБАФ.

Шампионатът в Правец ще събре всичките 20 страни членки на АБАФ, като ще участват над 600 от най-добрите атлети в региона.

Състезанията са на новата атлетическа база в града, в който се намира един от най-квалитетните хотели в България – петзвездния „Риу-Правец“ на 65 км от София.

Това ще бъде и едно от последните състезания с възможност за покриване на нормативите за световния шампионат за мъже и жени в Доха, Катар от 27 септември до 6 октомври.

Share Button