Отново четвърто място за Тихомир Иванов на еврошампионат в зала

Тихомир Иванов се класира на четвърто място във финала на европейското първенство в Глазгоу на 2 март.

24-годишният Иванов постигна 2.22 от първи опит, като преди това нямаше проблеми на 2.18. Иванов направи първи хубав скок на 2.26, но летвата падна. В следващите два скока Тихомир не можа да достигне до правилната техника и отпада.

Преди две години Иванов отново бе четвърти на еврошамионата в зала в Белград 2017, когато постигна 2.27 – равен резултат с третото място.

Сега Тихомир раздели четвъртото място с Крис Бейкър (Великобритания).

Убедителен шампион стана Джанмарко Тамбери (Италия) с 2.32 – изравнен най-добър резултат в Европа. Два сребърни медала за второто място ще получат Константинос Баниотис (Гърция) и Андри Проценко (Украйна), които преодоляха 2.26 от трети опит.

Шампионът от предишното първенство в зала Силвестър Беднарек (Полша) остана на шесто място също с 2.22, а първият от еврошампионата на открито Берлин 2018 Матеуш Прзибилко (Германия) е осми в този финал с 2.18.

След състезанието Тихомир сподели: „В квалификациите направих технически грешки на 2.28. Тялото ми минаваше над летвата, но я бутах с друга част от тялото. Днес имах същия проблем на 2.26.“

Тихомир е финалист от олимпийските игри в Рио 2016 и световното в Лондон 2017, но имаше здравословни проблеми през 2018-а, след което се завърна в сектора в началото на тази година с 2.28.

Share Button