Александра Начева направи дебют за 2019

Световната шампионка на троен скок за девойки Александра Начева записа първото си състезание за 2019-а година в квалификациите на европейското първенство в зала в Глазгоу, Великобритания на 1 март.

Начева направи три успешни опита, но далеч от най-добрата й форма – 12.95-12.98-12.88 и остана на 17-а позиция в квалификацията.

Най-далеч скочи трикратната европейска шампионка на открито и световна от 2011-а Олга Саладуха (Украйна) с 14.40. Още две покриха квалификационната норма от 14.20 – Парескеви Папахристо (Гърция) и Сузана Коста (Португалия), като и двете регистрираха 14.28. Седем скочиха над 14 метра, с последното място за финала зае Хана Красутская (Украйна) с 13.82.

След квалификацията Александра каза: „Нямаше да постигна този резултат, ако се бях подготвила, както трябва. Не искам да се оправдавам, но има няколко причини да не съм в добра форма. Младежките олимпийски игри бяха късно – октомврио и след това трябваше да почивам. Направих една операция, която няма нищо общо с травми, тя също оказа влияние. Така реално подготовката ми започна януари месец. Надявам се за лятото да постигна обичайнато си ниво. Вече свиквам да се състезавам и при жените. Бях по-спокойна отколкото на европейското в Берлин и на следващите стартове при жените мисля да се състезавам наравно с тях.“

Share Button