Откриха реновираната атлетическа зала в Стара Загора

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Стара Загора Живко Тодоров и президентът на атлетически клуб „Берое“ Иван Колев откриха реновираната зала за атлетика в „Града на липите“ на 15 февруари.

Ремонтът на залата е на стойност 600 000 лева от бюджета на общината, а тя се намира в непосредствена близост до стадион „Берое“, където през по-топлите дни тренират атлетите от клуба.

Атлетическият клуб на Берое е един от най-силните в страната, като негови членове са вицешампионката от олимпийските игри и последните две европейски в скока на височина Мирела Демирева и най-бързият българин в последните години Денис Димитров, както и шампионът на копие Марк Славов, рекордьорът и треньор в тази дисциплина Кольо Нешев.

Стара Загора бе домакин на балкански шампионати за мъже и жени през 2013-а и 2018-а година, и на Европейско отборно първенство втора лига през 2015-а година. Клубът развива активно детска и юношеска атлетика, а традиционния турнир „Самарско знаме“ също бе възроден.

Share Button